Menu
Haberler

1915 Çanakkale köprüsü Endonezya heyetini bile heyecanlandırdı

Endonezya Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi heyeti, TBMM’de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonuyla bir araya geldi. Görüşmede, Komisyon Sözcüsü AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 1915 Çanakkale köprüsü hakkında bilgiler verdi. Endonezya heyeti, İskenderoğlu’nun sunumunu heyecanla takip etti.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Endonezya Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Heyetini TBMM’de misafir etti. İki ülke arasındaki karşılıklı çalışmaların masaya yatırıldığı görüşmede, Komisyon Sözcüsü AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da Çanakkale hakkında bilgiler verdi. 1915 Çanakkale köprüsünü anlatan İskenderoğlu, “1915 Çanakkale Boğaz köprüsü, ayak uzunluğu Eyfel kulesinden yüksek, 318 metre. İki ayak uzunluğu 2023 metre. Cumhuriyetimizin 100. Yılını temsil ediyor. Bizim bölgemiz, Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı topraklar. Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan İstanbul’dan sonraki ilk lokasyon. Köprünün kedi yolu denilen bölgesinden karşıya geçtik. Şimdi asfaltımız atılıyor. Hatta öngörüldüğü tarihten 1 yıl önce bitiriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde açılışa inşallah tüm heyetimizi davet ediyoruz” dedi.

Köprünün teknik detayları hakkında da bilgi veren İskenderoğlu, “Köprümüz iki ayak uzunluğu 2023 metre ama karadan karaya uzunluğu 4 bin 608 metre. Dünyadaki en uzun asma köprü. Ve kullanılan çelik teller, dünyanın çevresini 4 kez dolaşacak uzunlukta” diye konuştu. Heyet, İskenderoğlu’nun verdiği bilgileri şaşkınlık ve hayranlıkla dinlerken Komisyon Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek’in “Jülide hanım  Çanakkale boğazından denizin üzerinden yürüyerek geçen ilk kadın” sözlerini ise alkışlarla karşıladılar.