Menu
TBMM Konuşmaları

2021 Yılı Bütçe Kanunu – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın 2021 Yılı Bütçesi üzerine AK Parti Grubumuz adına söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bütçeler bir ülkenin her alanda yatırım ve projelerini, kalkınması için izleyeceği rotayı belirler. 18 yıldır bütçemizi milletimizin çizdiği rotaya ve ihtiyaçlarına, ülkemizin gelecek vizyonuna göre planladık.

2021 yılı Bütçesi geçen yıla oranla %23 artışla 1 trilyon 346 milyar TL’dir. Tüm dünyanın Kovit-19 ve krizlerle boğuştuğu bu dönemde %23’lük artış çok çok kıymetlidir.

***

Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Cumartesi günü, Türkiye’den Çin’e gidecek ilk ihracat trenimiz İstanbul’dan hareket etti. Bu duruma sevinmek yerine trenin güzergahını takip edenlerin düştükleri acınası durumu ise üzülerek izledik. Bu tren Marmaray’dan geçerek Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ve Orta Koridor üzerinden Çin’e ulaşacak. Tren, 8.693 km yol alacak. 2 Kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin’e 12 günde ulaştıracak.

***

23 Kasımda ağır kalp rahatsızlığından dolayı Gökçeada Devlet Hastanemizde yatan bir hemşerimizin acil nakli gerekiyordu. Hastamız Saat 17.01 de helikopter ambulans ile alındı. 17.28 de Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanemize yetiştirildi ve kurtarıldı.

***

Biz laf üstüne laf koymanın değil, taş üstüne taş koymanın derdindeyiz.

***

Şimdi 1915 Çanakkale Köprümüzle birlikte yeni bir başarı hikâyesi, yeni bir hizmet destanı yazıyoruz. #1915ÇanakkaleKöprüsü, renkleri, figürleri ve diğer tüm özellikleriyle simgelerin köprüsü olacak. Köprümüzün her detayında Çanakkale ruhu var, istiklalimiz var, tarih var, vizyon var. Kırmızı beyaz rengiyle göğe yükseliyor. İki ayak aralığı 2023 metre olan köprümüzle, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yılına atıfta bulunuyoruz. Köprümüz tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak.

Açıkçası övünmek gibi olmasın Paris’in simgesi 300 metre yüksekliğindeki Eyfel kulesini geçtik bile…

***

#Assos’tan, #Troya’ya, #ParionAntikKenti‘ne, #MehmetAkifErsoy’un evinden şehitliklere kadar birçok değerimize sahip çıktık ve #Çanakkale’mize değer katmaya devam ediyoruz.

***

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmaya gayret ediyoruz.

Konuşmamı tamamlarken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesinin hazırlanmasında ve ülke sathında hizmetlerin yürütülmesinde emeklerinden dolayı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU ve önceki dönem bakanlarımıza, bakanlık bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.

2021 yılı bütçemizin ülkemize ve Çanakkale’mize hayırlı olmasını diliyorum. Şahsım ve AK Parti Grubumuz adına hepinizi saygıyla selamlıyorum.

#TBMM
#AkParti
#13Aralık2020